Новости

Новости

За ову годину уз еTwinning

  • Администратор
  • Објављено: 30.05.2022.

Ученици 1/2 одељења под руководством учитељице Ружице Вукелић успешно су привели крају два еTwinning пројекта под називом МАГИЧНА НАУКИЦА и ПРИЧАМ ТИ ПРИЧУ НА СЕДАМ НАЧИНА.

  МАГИЧНА НАУКИЦА је пројекат који је деци приближио науку на сасвим другачији начин, кроз колаборативни рад са партнерима из региона. То  им је  омогућило да стекну искуство и разумеју примену научних теорија и  достигнућа у свакодневном животу, а такође  им омогућило да промовишу практични аспект науке кроз школске догађаје упућене читавој школској заједници. С друге стране, овим  пројектом смо  истакли  СТЕМ образовање које је веома важно за нашу децу и  охрабрили   ученике  да схвате и прихвате технологију која их погађа сваки дан у животу.

Други пројектат на коме су радили је пројекат ПРИЧАМ ТИ ПРИЧУ НА СЕДАМ НАЧИНА  чији је циљ био да ученици развијају своје перцептивне, језичке и изражајне способности на матерњем језику и енглеском језику, продубе облике сликовног, телесног и гестикуларног језика за изражавање емоција, познају невербалне кодове за комуникацију / изражавање / препознавање емоција, да графички и вербално представљају доживљене и испричане чињенице и преносе своје мисли и осец́ања у графичке симболе.

МАГИЧНА НАУКИЦА

ПРИЧАМ ТИ ПРИЧУ НА СЕДАМ НАЧИНА