Новости

Новости

Европска недеља кодирања

  • Администратор
  • Објављено: 06.11.2021.

У  нашој школи још увек је у току реализација европског пројекта мобилности. У оквиру прве две мобилности стечена су знања из области савремених наставних метода и употребе информационих технологија у настави. Прошле школске године стечена знања интегрисали смо у наставу кроз угледне часове у разредној и предметној настави и кроз школски Пројекат израде наставних средстава у коме су ученици, осим предметних знања развијали и међупредметне компетенције – сарадњу, комуникацију и дигиталну писменост. Покренута су и два иТвининг пројекта за ширење знања и резултата европског пројекта мобилности.

 Ове школске године настављамо са применом и ширењем знања кроз : дигиталне часове, обучавање ученика нижих разреда за почетно програмирање, едукативне игре на отвореном и Пројекат припреме ученика четвртог разреда за предметну наставу.

 Прве активности спровели смо у оквиру Европске недеље програмирања, која је ове године одржана од 9. до 25. октобра. Ученици првог разреда су са учитељицом Ружицом Вукелић учили шта је то бинарни код користећи принцип тачака које експлодирају. Ученици четвртог разреда су са школским педагогом Сањом Чавић учили основе програмирања у Скречу, програмирање микробита и управљање дроном уз помоћ Скреча.