Новости

Новости

Ученик генерације у школској 2019/2020. години

  • Администратор
  • Објављено: 30.08.2020.

Валентина Божић је носилац Дипломе „Вук Караџић“ и специјалних диплома из физике, хемије и биологије. (На општинском такмичењу има освојено друго место из физике и трећа места из биологије и хемије. На окружном нивоу има освојено треће место из хемије.)

Валентина је нашу школу успешно представљала и када је освајала награде на спортском такмичењу крос РТС-а “Кроз Србију”, на вокално-музичком фестивалу “Ноте пријатељства”, на математичком такмичењу “Мислиша” и на литерарном конкурсу у писању поезије “Покрета горана Србије”. Свестрана је и заинтересована за групне активности па је на "Такмичарским данима младих предузетника и иноватора" које организује Савез проналазача Србије са школским тимом ученица представила бизнис идеју из области пољопривреде. 

Од седме године се активно бави фолклором и негује традицију завичаја села Кљајићева. Учествује активно на разним манифестацијама са КУД  “Ђурђевак” и са њима осваја бројне награде. Краси је ведар дух, непосредност и другарске врлине због чега је омиљена међу својим вршњацима. Од наставника добија похвале за своје знање, постигнућа и свестраност.